...Selamat Datang Ke Dunia Tanpa Bayangan...Di Mana Imaginasi Boleh Menjadi Realiti...Tinggalkan Komen Dan Jikalau Follow Maklumkan Di Jejak Tanpa Kasut atau Shoutbox Untuk Adqayyum Follow Anda...TQ...

Khamis, 6 Januari 2011

LAGI BERITA PASAL DATUK MISBUN SIDEK
ADQayyum minta maaf sebab tak dapat nak buat entry tiap-tiap hari sebab ADQayyum sudah mula bersekolah. Sekarang ADQayyum dah Darjah 6. UPSR tahun ni.. so, tak boleh banyak main lagi la..

Ok.. ADQayyum nak share berita pasal Datuk Misbun Sidek yang ADQayyum jadikan idola ni.. ADQayyum minat sukan badminton. Tapi.. Kenapa DMS buat camni ye?..

Sumber : Harian Metro Online

CERIA...Shabery (kiri) dan Nadzmi selepas pertemuan bersama berhubung isu BAM dan peletakan jawatan Misbun di Putrajaya, semalam.

KEMELUT membabitkan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) dan Datuk Misbun Sidek mungkin tidak akan berakhir dalam tempoh terdekat selepas jurulatih perseorangan negara itu tidak hadir dalam pertemuan dengan Presiden Datuk Mohd Nadzmi Salleh di Bukit Kiara, semalam.

Misbun yang sepatutnya hadir di Pejabat BAM langsung tidak menjawab sistem pesanan ringkas (SMS) serta panggilan daripada Pengurus Besar, Kenny Goh mengenai pertemuan itu. Difahamkan Misbun masih belum bersedia untuk bertemu sesiapa dalam tempoh dua tiga hari ini.

Kegagalan Misbun untuk hadir dalam pertemuan dengan Nadzmi itu mendorong Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek meminta Presiden BAM itu hadir di kementeriannya di Putrajaya untuk memberikan penjelasan.

Jangkaan yang segala teka-teki berhubung kemelut peletakan jawatan Misbun itu akan terjawab di situ, bagaimanapun meleset apabila hanya Ahmad Shabery hadir di sidang media selepas pertemuannya dengan Nadzmi.

Nadzmi yang diiringi tiga orang kuat persatuan - Ng Chin Chai (Setiausaha Kehormat), Datuk James Selvaraj (Pengarah Prestasi Tinggi) dan Kenny - memilih untuk melarikan diri daripada wartawan tanpa memberi sebarang ulasan.

Malah, dalam sidang media itu, Ahmad Shabery juga gagal memberikan sebarang tanda positif kerana beranggapan selagi Nadzmi belum bertemu Misbun, segala-galanya tidak dapat dipastikan.

“Saya tidak dapat menjelaskan segala butiran mengenai perjumpaan saya dengan Nadzmi kerana tidak sesuai dibincangkan di sini. Tapi, yang pasti pertemuan beliau (Nadzmi) dengan Misbun yang sepatutnya berlaku hari ini (semalam) tidak menjadi kenyataan,” kata Ahmad Shabery.

“Jadi, saya rasa tidak wajar sebarang kenyataan dibuat kerana ia boleh mengeruhkan lagi keadaan.

“Walau apapun keputusan yang diambil, saya harap semua pihak mengutamakan kepentingan kepada negara.”

Ahmad Shabery kemudian mendedahkan yang beliau akan menemui Misbun di lokasi yang dirahsiakan, malam tadi untuk mendengar sendiri daripada mulut jurulatih itu mengenai tindakannya meletakkan jawatan.

Ahmad Shabery yang akan bertolak ke Sarawak hari ini berkata isu itu perlu ditangani dengan berhati-hati kerana beliau tidak mahu sebarang keputusan memalapkan badminton negara.

Beliau berkata, Nadzmi tenang ketika bertemunya, tapi mengakui buntu kerana Misbun tidak memberi sebarang alasan mengenai tindakannya meletakkan jawatan.

Ahmad Shabery turut menolak andaian negara terpaksa mencari pengganti Datuk Lee Chong Wei andainya pemain itu turut meninggalkan BAM kerana pemain nombor satu dunia itu masih sandaran terbaik Malaysia untuk meraih pingat emas pertama di Sukan Olimpik 2012 London.

“Jika Chong Wei keluar dari BAM, dia tetap membawa nama negara apabila beraksi di mana-mana pertandingan, terutamanya di kejohanan utama. Dia juga berhak untuk terus menerima bantuan daripada MSN (Majlis Sukan Negara),” katanya.

Apabila ditanya bilakah isu ini akan berakhir, Ahmad Shabery pantas meminta wartawan agar tidak meminta beliau memberikan tempoh waktu tertentu kerana penyelesaian terhadap kemelut ini mungkin mengambil masa.

2 ulasan:

ZWAN SABRI berkata...

apa2pun, g00d luck naa utk UPSR.. ;)

Tanpa Nama berkata...

oh..macam tu pulak ye jadinya misbun ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...